Gibraltar: pfff, het regent en het waait NOG STEEDS #$%@$!

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sat 23 Feb 2008 09:22

Laat ik beginnen met iets positiefs, eergisteren was een heerlijke zonnige, warme relaxed dag. Na een lange wandeling samen (ja ja, ik was er dit keer ook bij) eindigden we in een speeltuin, verrassend hè. De kids aan het  spelen en wij romantisch op een bankje in de zon.

 

Maar ja, dat was het dan ook wel, of we moeten afzakken naar plezierige dingen als een warme douche of een lekker bed. Mhhh. Het waait en het regent. De Levanter waait al twee weken en blijft nog waaien tot zondag.

 

De boot ligt te trekken aan zijn lijnen en danst heen en weer. Zelfs typen op het toetsenbord vergt regelmatig gebruik van de backspace toets door onverwachte bewegingen van de boot. De beweging wordt nog eens versterkt omdat de mast er nog niet op staat. ’s Nachts is het niet zo erg, dan lig je toch, maar als er weer eens een windstoot langskomt, is mijn eerste reactie om eruit te gaan om te kijken of het wel goed gaat. Zo hard waait het.

 

Wij zijn dus nu al bijna twee dagen niet van boord gegaan vanwege het weer. De kinderen vinden het prima. Alec heeft mij al een grote boot, een batman vliegtuig, een gewoon vliegtuig, een huis en een onderzeeboot laten bouwen. Hij bouwt hem dan af en speelt er dan een uurtje heel zoetjes mee totdat er iets nieuws gemaakt moet worden. Die activiteit wordt slechts doorbroken door school, af en toe filmpje kijken, eten en slapen.

 

Katie fietst daar lekker tussen door. Een favoriete bezigheid van Katie is gekke bekken trekken en daar is ze erg goed in. Ze wacht rustig op een reactie en als die niet komt, dan trekt ze aan je been voor de aandacht totdat je om haar lacht. Ik ben benieuwd wat zij later gaat worden. Ondertussen is Katie aardig bezig met Pottie Training.

 

Darren en Vicki zijn eergisteren ’s avonds langs gekomen en dat was erg gezellig. Lang geleden dat we dat hebben gedaan. De havens liggen een beetje ver uit elkaar om even voor een koffie langs te komen.

 

Het voordeel van een langere tijd in Gibraltar liggen, is dat ik nu allerlei films kan downloaden en daar hebben de kinderen veel plezier in. Alec gaat het steeds minder vervelend vinden om Engelstalig te kijken. Favorieten zijn nu: Superman, Batman, Mickey en Knabbel & Babbel.

 

Isabelle en ik vinden het trouwens wel heerlijk om alle tijd te hebben, we hoeven nergens heen en de meeste klussen zijn gedaan. Een goed boek en kinderen zijn een prima manier om verrassend snel de dag door te brengen.

 

Dankzij het druilerige weer voelen wij ons weer een beetje in Nederland. Blij dat het maandag weer zonnig en warm wordt. Ik kan niet wachten tot ik ga klagen over de hitte van de zomer.