Gibraltar: niets bijzonders

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 29 Jan 2008 08:47

 

Het leven gaat zijn gangetje. Ik ben iedere dag naar de boot om de reparatie te volgen, maar vooral om mijn eigen lijst van klusjes kleiner te krijgen. Maar iedere keer als ik op de boot ben, dan zie ik weer nieuwe dingetjes die ik ook kan doen. Dus ’s avonds werk de lijst weer bij. Een paar op de voltooide lijst en een paar nieuwe klussen. Sommige heel klein, andere heel groot. Het voelt erg voldaan na zo’n dag klussen.

De boot komt er weer fantastisch uit te zien en is straks in top-conditie. Ik geloof niet dat ze ooit in zo’n conditie is geweest. Zelfs niet toen ze nieuw was, want nieuwe boten zitten vol met fouten en kapotte elementen.

 

De verzekering is erg goed en heeft al een deel uitbetaald. Ongelofelijk. Zij hebben juristen ingeschakeld om de schade te verhalen bij Krijgsman. Gunstig voor ons ook omdat we onze persoonlijke schade daardoor ook terug kunnen vorderen zoals bijvoorbeeld het eigen risico van 2.500 euro. We hebben direct ook een claim ingediend voor het verkleurde spuitwerk dat Schaap Shipcare onder garantie van Jeanneau heeft uitgevoerd. De expert heeft aangegeven dat hij het hele schip wil laten herspuiten, de enige juiste weg.

 

Isabelle is in haar element hier in Gibraltar. ’s Morgens doen we school met Alec en dan ben ik een uurtje met Katie buiten. Na het knutselen met Alec ga ik naar de boot en dan gaat Isabelle lekker koken en met de kinderen op pad. De kinderen vinden het ook heerlijk hier, maar Alec wil wel weer terug wonen op de boot. We zullen zien hoe ze het straks weer vinden op de boot. In ieder geval genieten ze met volle teugen van het bad.

Alec heeft een nieuwe held gevonden: de Power Ranger. Dus moest Meester Knutsel een nieuw masker maken, zie  foto. En Katie helpt mama met de speentjes schoon maken.

 

Isabelle heeft een erg leuke speeltuin gevonden in het zuiden van Gibraltar, vlak bij Europa Point. Van daaruit kun je de baai overzien en uiteraard Marocco. Het heeft een klein strandje, dus dat moet goed vertoeven zijn in de zomer. Er stond wel een stevige wind de gehele week. Gelukkig was het niet koud.

 

De speeltuin kijkt uit over een mooi bastion. Maar ja, Gibraltar is eigenlijk één groot museum voor bastions en vestingwerken (of is dat hetzelfde J).

Parson’s Lodge

 


No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.19.15/1248 - Release Date: 28-1-2008 21:32