Gibraltar: de reparatie is gestart

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Tue 15 Jan 2008 06:58

 

Nou eindelijk, de werf is echt gestart. De paal onderdeks is verwijderd en de mastvoetbox is opgeslepen (zie foto). In tegenstelling tot de problemen bij andere Jeanneaus blijkt de mastvoetbox helemaal niet hol te zijn. De box blijkt geheel vol met multiplex. En dat hout is nat geworden door een lekkage in 1 van de bouten van de mastvoet (bovendeks). Iedere keer als het regende, en wanneer regent het niet in NL, drupt er dus een klein beetje water langs de paal en in de mastvoetbox (onderdeks, op de kiel). Die mastvoetbox bouten waren ook niet gesealed waardoor het water er zo in kon sijpelen en het hout laten verrotten.

Bovenaanzicht van de open gezaagde mastvoetbox

 

Nadat er genoeg hout verrot was, is de mastvoetbox ingezakt. Goed nieuws is wel dat we nooit in gevaar zijn geweest. De box had nooit verder kunnen inzakken. Jeanneau heeft dus een goed ontwerp gemaakt, maar slecht afgewerkt. Maandagochtend modelletje? Het vergt best veel aandacht om alles in goede orde te laten verlopen. Maar, ik heb toch niets beters te doen.

 

In het appartement gaat alles zijn gangetje, schoonmaken, boodschappen doen, wandelen, speeltuin bezoek, bad plezier en TV kijken. Het standaard werk.

Lekker in bad  met zijn tweeën                                  Voor TV in de slaapzak voor de lol

 

Taart eten is zo lekker!