Gibraltar: Optocht Drie Koningen

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Sun 6 Jan 2008 09:20

5-1-8 Gibraltar: Optocht Drie Koningen

 

 

Ook Zorro was van de partij, jammer genoeg durfde Alec geen handje te geven

 

De graaiende hand van Isabelle is nog net zichtbaar Natuurlijk met de koets van Assepoester

 

De Disney parade                                Admiraal Nelson ontbrak natuurlijk niet

 

Gelukkig hadden Babbel, Donald en Mickey tijd om met Katie en Alec te kletsen.

 

Alec loopt hier trouwens trots rond in zijn nieuwe ruimtepak met echte alsof raketten en sprekende computer. Dit had hij verdiend na minimaal 10 dagen ’s nachts droog te zijn gebleven. We hadden niet gedacht dit kostuum hier in Gibraltar te vinden, dus hadden we onder andere al hulp in Amerika gezocht. Maar dat hoeft dus niet meer. Inmiddels is hij zelfs al  op de 14e dag en still counting!

 

Iedereen in de parade was prachtig verkleed. En de parade was erg groot, honderden mensen, een stuk of 7 vrachtwagen, militairen in oude kostuums, militaire bands, oude auto’s met de winnaars van diverse Miss verkiezingen en meewandelende jeugd organisaties.

 

Alec (als astronaut dus) en Katie (als piraat, met ooglapje en al) vielen niet uit de toon. Behalve op straat want daar was gek genoeg niemand verkleed. Niet dat wij ons daar laten weerhouden. Alec is inmiddels een lokale beroemdheid aangezien hij vandaag al twee keer overdag op Main Street gesignaleerd was in vol ornaat , trots als een pauw en terecht!

 

 Overal werd ruimhartig met snoep gegooid en ijs uitgedeeld. Nou, dat bracht het kind weer boven bij Isabelle. Onder het mom: “voor mijn kinderen” werden de troepen rondom haar ingeschakeld. Die troepen bestonden voornamelijk uit oudere dames die uiteraard onze kinderen graag volstopten met gevangen en opgeraapt snoepgoed. Even langs gaan bij de wagens levert meer rendement. Dan hoef je het niet te vangen, maar krijg je gewoon twee handen vol. Uiteraard wordt ook ijs geregeld met de Miss Gibraltar. Ik voel me natuurlijk niet te goed om ook daar even langs te gaan (voor Alec natuurlijk). De avond werd afgesloten bij Pizza Hut. Wat een gezonde dag voor de kinderen, maar wel erg leuk!