Cadiz: Spaanse pepernoten

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Wed 5 Dec 2007 08:24

 

Sinterklaas is te laat, 1 dag om precies te zijn. Alec heeft een speciale schoolweek in het kader van Sinterklaas. En omdat Katie ziek was, hebben we 1 dag geen school gedaan. Waardoor de verjaardag van Sint met 1 dag verschoven is. Niemand die het merkt, omdat er geen Nederlandse jachten hier liggen.

 

Vanmorgen hebben de kids weer iets in hun schoen gekregen. Allebei hebben ze een mooie puzzel gekregen. Puzzels zijn favoriet omdat het enerzijds een leuk tijdverdrijf is en anderzijds de kinderen nog wat ruimtelijk inzicht leren ook.

Grappig is trouwens dat Alec en Katie het meest spelen met het meest simpele speelgoed. Uiteraard is de DVD huizenhoog favoriet, maar daarna komen dolken, pistolen, geweren en plastic golfclubjes (ooit gewonnen op een Frans strand met een zandkastelen wedstrijd). Met de kop van de club kun je bijvoorbeeld Kapitein Haak  spelen. En de steel maakt een prima kanon of zwaard. Natuurlijk kun je er ook mee hockeyen.

 

Maar nummer twee op de lijst van favoriete bezigheden van Alec is Verkleden. Dit deed hij al toen hij nog in NL was. En dat blijft een toppertje. Gisteren waren we in Les Cortes Ingles, een Spaanse Bijenkorf. Katie is inmiddels uit het meeste van haar kleren gegroeid en die moeten vervangen worden. Zeker in de winter. En bij de kinderkleding hing een prachtig Peter Pan kostuum.

 

Het warenhuis is zo groot dat we vandaag maar even terugkomen. Er zijn meerdere verdiepingen met kleding en verschillende winkels. Daarbij komt dat we gisteren een beetje laat waren. We werden namelijk verrast met het bezoek van Darren en Vicky. Zij lagen in Rota en zijn speciaal naar ons toe gekomen toen ze hoorden dat we in Cadiz lagen. Wat een leuke verrassing. Ze zouden eigenlijk zo snel mogelijk naar Gibraltar gaan om daar de kerst door te brengen.

 

Maar Vicky wilde ook graag naar Sevilla en daar is Cadiz eigenlijk perfect voor omdat ze een internationaal treinstation hebben. Het kwam prachtig uit omdat we nog een Zwarte Piet voor vanavond nodig hebben. Het strooigoed hebben we gisteravond nog even snel gemaakt. Helaas was nergens Speculaaskruiden te krijgen, dus zijn het kaneel noten geworden. Ook erg lekker.

 

Ook hebben we gedichtjes gemaakt, die worden morgen op de blog gezet, jullie moeten nu even in spanning blijven welke cadeaus door Sint en Piet gegeven worden. Wel kan ik zeggen dat ik het erg leuk vond om als een echte pappa een uur lang iets in elkaar heb gezet voor een cadeau van Katie. Het zat eigenlijk in een mooie doos, maar als ik het op sinterklaasavond in elkaar moet zetten met een jengelend kind….. Liever niet. Geduld is niet Katie’s sterkte kant, die genen heeft zij ongetwijfeld van mij gekregen.

 

Vanavond is het Sinterklaasavond, ik ben benieuwd.