Santo Domingo

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Wed 29 Mar 2017 03:05
Santo Domingo 27 maart 2017

Een heel leuke dag in Santo Domingo gehad. Na de in het vorige blog beschreven ongemakken van de Dominicaanse Republiek was dit wel weer een opsteker. De iets meer dan 20 km naar Santo Domingo hebben we met de bus overbrugd. Erg goedkoop: 1.40 dollar per persoon. 

Het busje zat en stond vol, maar we hadden zitplaatsen, net achter een jonge moeder met een kleuter. Ik zag dat het meisje iets uit de tas van haar moeder wilde halen, die dat niet goed vond. Waarop het meisje ging huilen. Ze werd vriendelijk toegesproken, maar het huilen werd geleidelijk aan hysterisch. Ze schopte haar schoentjes uit, kronkelde zich van de schoot van haar moeder af en probeerde zich op de grond te laten vallen. Het krijsen was nu oorverdovend. Het was erg grappig dat de mensen in de bus zich er op een sympathieke manier mee bemoeiden: ze kreeg een snoepje aangeboden, wat de moeder afwimpelde, iemand hield haar een paar munten voor in haar spaarpot voor haar ogen en een man die in het gangpad stond komt naast de moeder zitten en probeerde contact met het meisje te krijgen. Een dame die voor de moeder zit hijst het kind naar zich toe en ontlast zo de moeder even. Het helpt allemaal niet, uiteindelijk gaat het meisje van hand tot hand de bus door. Ik heb haar ook nog even op schoot gehad. Iedereen doet het heel aardig tegen haar. Ze huilde nog toen ze de bus uitging.
Ik had spijt dat ik er geen filmpje van gemaakt had.

In Santo Domingo bood een gids zijn diensten aan, we aarzelden even ("we kunnen de stad zelf wel bekijken") maar waren uiteindelijk erg blij dat we zijn diensten aangenomen hebben. Een prachtige tocht door het koloniale deel van Santo Domingo, met regelmatig een leuk drink en eetplekje en een goede uitleg.

Bij de foto's

Inline afbeelding 1

De gids vroeg: "wat valt je hier op?" We kwamen er niet achter, hij bleek de afwezigheid van de bossen elektriciteitsdraden te bedoelen die in andere straten nog wel aanwezig waren. De socialistische regering is bezig het toerisme te stimuleren, o.a. door de stad te verfraaien: alle leidingen worden onder de grond gewerkt, een enorme klus in de harde bodem.

Inline afbeelding 2

Het stambeeld van Columbus. Het eiland waar de Dominicaanse Republiek op ligt was een van de eerste eilanden van het Caribische gebied die Columbus aandeed. Op de achtergrond de schitterende kathedraal.Inline afbeelding 3

Duifjes voeren, altijd leuk.

Inline afbeelding 4

Eén van de fraaie kerken. De kroonluchter is door dictator Franco aan dictator Trujillo geschonken.

Inline afbeelding 5

Het licht wordt door mannenfiguurtjes gedragen.

Inline afbeelding 6


Inline afbeelding 7


Met een mooie plafond schildering.

Inline afbeelding 1


Inline afbeelding 2

De vlag van de Dominicaanse Republiek, volgens onze gids de enige vlag met een bijbel in het midden.

Inline afbeelding 3

Trujillo vind je alleen nog op de putdeksels terug.