foto's Cuba

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Thu 7 Apr 2011 19:34

Bij de foto’s

 

De eerste 3 foto’s zijn uit Havanna, het Kathedraal’s plein waar je in een prachtige omgeving heerlijk kunt eten, uiteraard met live muziek. De andere 2 foto’s zijn de voorkant van onze Casa Particulare en het uitzicht door de opslaande deuren. Buiten is de eerste indruk armoedig, je wilt zo wel weer weg, binnen is er een marmeren trap en zijn er prachtige hoge kamers. Met de deuren naar de weg wijd open was het er goed toeven.

 

De foto van Bart en Leonie nog wat wit, maar al wel met Sombrero, Havanna en Cubra Libre. De sigaren zijn niet helemaal opgerookt.

 

Trinidad en de omgeving van Trinidad staan op de volgende serie. Trinidad is een pittoresk plaatsje, waar mensen ook wel willen poseren voor een foto, zoals de man met de kip op zijn hoofd. De toren op de foto was een prestige object: hij moest net zo hoog zijn als de diepste mijn van zijn broer. De toren werd gebruikt om over de landerijen (en de slaven) te waken, maar ook om de echtgenote van de grootgrondbezitter op te sluiten toen hij haar van overspel met de voorman van de slaven verdacht.

 

Er zijn 2 foto’s van de Cubaanse bussen: een luxe (de groene) en een minder luxe (de blauwe). Veel vervoer vindt plaats in de open laadbak van een vrachtwagen. De luxe variant geeft bescherming tegen de zon en biedt een paar zitplaatsen.

 

Er is een foto van Bart en Leonie op de toren en van Bart met een shark sucker, gevangen door Bart en Mathilde. Een heel wonderlijke vis. De platte bovenkant gebruikt hij om zich vast te zuigen aan een haai, grote rog of schildpad (of een boot).

 

De foto van Fidel toont ook de havenmeester van Cajo Largo. De foto hangt in zijn kantoortje. Hij is nu niet zo enthousiast meer over het bewind, maar het blijft een mooie foto.

 

De foto waar Bart, Leonie en Wim op staan, toont het enthousiasme over een heerlijk broodje vlees, met tomaat, uitjes, tomaten ketchup.

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image