Port Antonio Jamaica

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sun 19 Mar 2017 13:26
Port Antonio 19 maart 2017

Al bijna een week in Jamaica en het bevalt nog steeds goed. Maar we moeten langzamerhand wel verder. Peter en Lineke zijn inmiddels naar Kingston geweest en heelhuids terug gekomen. En hebben gerafd op de Rio Grande. Ik heb wat klussen aan de boot gedaan, o.a. de verstaging wat strakker gezet. John en Rudy hebben er voor gezorgd dat al het roestvrij staal ook weer echt roestvrij is en ik heb het van een laagje vaseline voorzien in de hoop dat het wat langer zo blijft. 

Bij de foto's

Inline afbeelding 4

Jamaica van onder de bimini


Inline afbeelding 5

Seasick.com: een initiatief van een paar Duitse studenten. Hebben met geleend geld een boot gekocht en gaan 1 - 2 jaar varen met opstappers. Hebben inmiddels 60 studenten aan boord gehad voor 1 - 6 weken. Gaat zo goed dat ze de tocht gaan verlengen. Toen wij ze zagen waren ze met 6 mensen aan boord, wel een beetje passen en meten.

Inline afbeelding 6


Het uitzicht vanuit de kuip in de prachtige haven van Port Antonio.


Inline afbeelding 7

En het uitzicht over de boeg met John en Rudy. Boot ziet er weer prachtig uit na hun arbeid.

Inline afbeelding 8


De haven

Inline afbeelding 9

Ik wilde diesel gaan tanken, maar de havenmeester zei dat ik beter even kon wachten. Dit schip ging eerst: 15.000 liter, heeft de hele middag aan het fuel dock gelegen.


Inline afbeelding 10

Jerk chicken center, de eerste dag dorstten we dit nog niet aan, nu wel. Heerlijk pittig gekruide kip met gekruide meelstengels.


Inline afbeelding 11

Je gaat vervolgens hier zitten om de kip te eten.


Inline afbeelding 12

Eén van de fraaie kerker. Er wordt mooi gezongen.

Inline afbeelding 13

Wandelen langs de oostelijke baai.


Inline afbeelding 15

Heerlijke kip, dit keer met groente.


Inline afbeelding 14

Overvallen door de stortbuien. Peter probeert een taxi aan te houden. Toen dat niet snel genoeg lukte, als het regent wil iedereen een taxi, kwam de serveerster naast hem staan, dat hielp.