South Water Cay

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 24 Feb 2015 23:19
16:48.86N 88:05.11W
 
We hebben een nachtje tussen de Twin Cays gelegen, wachtend op de “beloofde” manatees die helaas een dagje vrij  hadden. We lagen in een kreekje, omringd door mangrove, heerlijk beschut. De weg hier naar toe was best weer spannend: je weg zoeken tussen de lichte blauwe plekken die op ondiepten wijzen, die echter ook veroorzaakt kunnen worden door zonnestralen tussen de wolken door. Toen we de kreek in wilden varen zagen we een rood wit blauwe vlag: de eerste Nederlanders sinds tijden. Ze bleken op de boot van de scheepsbouwer  Damen te passen, een 54 voeter, 40 ton zwaar met alles aan boord wat je je maar wensen kunt. Even gezellig met Corry en Jan.
Tegen de avond met de dinghy gaan vissen en zowaar beet! Helaas had hij/zij zulke scherpe tandjes dat het lijntje doormidden geknipt werd. Weer een lure kwijt.
 
Vandaag naar South Water Cay gevaren. Een eilandje met verschillende resorts en een restaurant, echter met prijzen voor het eten die wij niet meer gewend zijn. Mathilde heeft toch maar weer iets heerlijks gebrouwen met een blik uit 2012. Maar ja, dan mochten we natuurlijk ook de internet verbinding niet gebruiken. Dus weer kale tekst, zonder foto’s.