Cayo Zaza de Fuera

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 21 Feb 2011 02:59
21:28.045N 79:34.638W
 
Cuba, Cayo Zaza Fuera, 20 Februari 2011
 
We beginnen een beetje verslaafd te raken aan de eenzaamheid. In 12 dagen zijn we nog steeds niet aan land geweest en het hoeft ook niet zonodig. Buiten een paar dolfijnen hebben we de hele dag alleen water gezien en het verveelt niet. Om 4 uur vanmiddag kwamen we hier aan. We liggen in een mooie beschutte baai. Een witte reiger, bijna zo groot als een zwaan, is op jacht aan de rand van de mangroven, aalscholvers zijn aan het vissen en pelikanen scheren laag over het water. In de verte kunnen we vaag de bergen van het vasteland zien.
We hebben weer eens gezwommen, dat doen we niet zo vaak meer, want bij de huidige watertemperatuur van 26 graden moeten we doorkomen en dat is nieuw.
Aan het eind van de middag kregen we gezelschap van een stel vissers. Ze wilden graag vis of kreeften aan ons slijten, maar we hadden nog 4 kreeften, en dat was al veel te veel. We hebben wat rum en sigaretten gegeven.
Als dank kwam één van de vissers een mooie vis brengen, zoals we laatst zelf gevangen hadden, maar dan 2 maal zo zwaar (>1 kg). Vreselijk aardig, maar we weten niet wanneer we dat allemaal op moeten eten.   
We wilden eigenlijk naar Trinidad en vandaar naar Cienfuegos, maar we zien er tegen op om weer én de douane, én de arts, én de dierenarts, én de ambtenaar van de immigratie, én de politie én de hash-hond en nog zo'n paar mensen aan boord te krijgen om in te klaren, vervolgens weer een hele procedure om uit te klaren en in Cienfuegos hetzelfde verhaal. Het plan is nu om voor de nacht te ankeren bij een eilandje voor Trinidad en niet aan land te gaan en de volgende dag door te varen naar Cienfuegos.
Eerst met Tante Ma (ik denk dat Tante Ma niet heeft kunnen bevroeden dat er zó vaak aan haar gedacht zou worden) nog wat varen tussen de mangroven. Er moeten regelmatig grote groepen flamingo's bij de eilanden te zien zijn.