Atlantische Oceaan

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 18 Jan 2010 14:17
17:44.89N 31:44.53W
 
Dag 10  18-01-2010
 
Deze oversteek wordt, denk ik, de mooiste vakantie van mijn leven. Om 6 uur begint het licht te worden aan de horizon. Om 7 uur met een kopje thee en een paar crackers de zon zien opkomen. Scholen vliegende vissen die voor de boot wegvluchten. De vis is op, dus het vislijntje mag weer uit. Groente snijden voor de warme maaltijd, douchezak in de zon. Zeilen bijstellen. Windvaan aankoppelen in plaats van de elektronische stuurautomaat.
Om 11 uur al weer beet, een dorade van ongeveer 2 kg.
Groter moeten ze niet worden, want dan kunnen we ze niet meer mannen. Een glaasje alcohol heeft het knuppeltje vervangen. Met het schoonmaken en fileren ben ik wel een uur bezig, en we moeten nog douchen!
Via de satelliettelefoon de windverwachting opvragen, de binnengekomen emailtjes lezen en beantwoorden.
Zo vliegt de dag om. Tot het donker wordt, blijven meestal zo'n 3 uur over om te kijken, dutje te doen, wat muziek te maken etc.
Lezen doen we 's nachts.
 
Trip 106 mijl, laatste uren gemiddeld 7 mijl per uur. Daarvoor niet erg opgeschoten omdat het grootzeil niet uit wilde rollen. 's Nachts geen moeite gedaan om dat te verhelpen, toen het licht werd, was het vrij snel opgelost. Het blijft lastig dat we de achterstagspanning vrij laag moeten houden, als we dat niet doen, klapt het achterlijk een stukje dubbel en blokkeert het in en uit rollen.
Het is Hollands zomerweer: lekker windje en niet te heet.