Cabo Cruz

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sun 12 Mar 2017 08:42
19:50.35N 77:44.93W

Cabo Cruz, Cuba 12 maart 2017

Even een korte update via zeer traag internet. Bij het verlaten van Cienfuegos in de nacht verrast door 10 uur lang windkracht 6-8. Met zeer vervelende golven. Met een een heel klein stukje genua  kropen we daar tegenin. Buiten kon je niet meer zijn zonder drijfnat te worden door al het overkomende water. Het schip hield zich prima. Wel af en toe keiharde klappen op de golven en veel gekraak. 
Toen het licht werd beschutting gezocht binnen het rif en achter een eilandje. Dagje rust genomen en de schade opgenomen. De genakerzak bleek gescheurd en de genaker verdwenen. De gasflessen waren los gekomen, staan nu beter verankerd. Veel natte en zoute kleding en een vies schip. Na een paar uur poetsen weer spic en span (schrijf je dat zo?). En het moreel vereiste wat reparatie. Ook gelukt.
Daarna in een paar dagen gehopt, binnen de eilandengroep, naar Cabo Cruz. Prachtige tocht. 
Maken ons nu klaar voor de oversteek naar Jamaica. Vanuit daar volgen nadere berichten, o.a. over de net gevangen barracuda.