Dover 51:16.06N 1:28.00E

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sun 2 Aug 2009 11:03
Dit is ons eerste berichtje uit volle zee. Op weg naar Dover, vervolgens Eastborne. Na Lowestoft zijn we eerst naar de Deben gevaren, een prachtige rivier met een lastige grindbank ervoor. Aan een moring gelegen, bergeendjes met jongen, wulpen en kluten bespied en geschuild voor de harde wind. De tocht naar Ramsgate in prachtig weer gevaren, maar wel steeds moeten kruisen.
In Ramsgate de Engelsen bewonderd, erg aardig, maar veel ook wel erg dik. Als je wat gezet bent, zul je je hier zeer thuis voelen. Mathilde wilde hier naar de kapper, maar dorst het niet aan: de kapsalons hebben hier wel een heel klassieke uitstraling.
Op zee kwamen we langs een windmolenpark in aanbouw. Gigantische kranen en slepers. Leuk om te zien dat er allemaal Nederlandse vlaggen aan wapperden: Nederlandse acitiviteit in Engelse wateren.
Varen nu op een kalm zeetje met prachtig weer: zon en halve wind.