Florida current

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 26 Apr 2011 18:35
22:51.58N 84:33.60W
 
Florida current hebben we nog niet echt. In de straat van Yucatan wel weer 5 knopen stroom van opzij gehad, nu in de goede richting, maar we profiteren nu nog niet van de beloofde 1,5 - 2,5 knopen stroom mee. Misschien zitten we nog wat te dicht bij Cuba, hoewel de afstand nu toch wel een 30 mijl is. Voor de kust van Cuba bestaat een tegenstroom, maar volgens de boekjes zitten we ver genoeg naar het noorden om daar geen last van te hebben.
Het leek vannacht wel even de Noordzee, zoveel scheepvaart. Toen de zon onderging passeerde er net zo'n gigantisch cruiseschip met 10 rijen balkonnetjes boven elkaar. Een batterij van flitslampjes lichtten op toen de Lonely Planet voor de ondergaande zon langs zeilde. Via de marifoon heb ik ze gevraagd om de foto's te mailen. Zou wel uniek zijn als dat wat oplevert.
We schoten vannacht wel lekker op: af en toe boven de 9 knopen. 160 mijl in een etmaal, nog 180 te gaan naar Key West. Maar het gaan nu niet zo hard meer.