Atlantische Oceaan 25:02.85N 18:00.40W

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sun 10 Jan 2010 13:24
Tweede dag op weg, 172 mijl afgelegd. Het moet niet in dit tempo doorgaan, anders wordt het een hele lange oversteek. Columbus zijn snelste oversteek was in 21 dagen en dat willen we natuurlijk wel evenaren. We moeten (mogen) nog 2600 mijl. Ter vergelijking: sinds we uit IJmuiden vertrokken hebben 2800 mijl afgelegd.
De zwakke wind zorgt ervoor dat we aardig rollen, ik hoef maar naar Mathilde te kijken om te zien hoe naar dat is. Ze moet of deze manier wel gewicht verliezen.
Om toch nog wat voortgang te houden stond de motor op een zacht pitje te draaien (1500 toeren). Het kostte wel even moeite om nu al een aanspraak op de dieselvoorraad te maken, maar de boeken zeggen dat als je de passaat eenmaal gevonden hebt je de motor niet meer gebruikt.
We hebben nu wat wind en dobberen voort richting Kaap Verdische eilanden. Voor we die bereiken slaan we rechtsaf.
Dank voor de leuke telefoontjes op mijn verjaardag!!  Mathilde had nog voor wat gebak gezorgd wat ik allemaal alleen op mocht eten. De golven bleven aardig vlak (daar zouden mijn ouders voor zorgen) en de dolfijnen hebben, meer dan 25 dolfijn sterk, een echte show opgevoerd met zeer fraaie capriolen. Nu de wind nog Dorien: zet hem op.