Key West vervolg

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 3 May 2011 17:38
Key West, Florida, 3 mei 2011
 
We liggen voor anker in open water met voor ons wat begroeide eilandjes. Op behoorlijke afstand wat groepen ankerende boten, waarvan er maar weinig bewoond zijn. Met Tante Ma moeten we een aardig stukje varen naar haven "Key West Bight", maar dan zijn we ook meteen midden in de oude stad. Hoewel, oude stad, Amerika is te jong om een oude stad te hebben. Wel de typische brede straten, vrijstaande houten huizen met veranda en soms mooi uitgewerkte daklijsten, en groen, veel groen, uitbundig bloeiende bougainville en oranje-rode bloemenschermen van de flamboyant. Leuk om te fietsen. Ooit was Key West de rijkste stad van Amerika. Het eiland is geliefd bij kunstenaars en excentriekelingen. We kwamen terecht in een homo-bar met mooie half blote jongens. Veel mensen met uitgebreide tattoo's, dun staartje in de nek. Er zijn eeerg veel winkels, waaronder aardige kunstwinkeltjes. In Duval street, een mooie oude winkelstraat, kwamen we terecht in de "bedraces", een soort badkuiprace, maar dan met bedden. Travestieten maakten van de gelegenheid gebruik om zich mooi uit te dossen en poseerden graag voor de foto, je wilt natuurlijk wel gezien worden.
Dit in contrast met de radio-uitzendingen van Key West. Op zeker 3 zenders zijn altijd preken te beluisteren met opzwepende teksten begeleid door aanzwellende muziek bij de climax. En voor 70 dollar kun je de DVD kopen.
    
Ieder half uur gaat er een bus het eiland rond. En wat kregen we te zien? de ene "mal" na de andere. Ongelofelijk, wat een winkels. Eigenlijk is het eiland een grote, zei het landelijke, stad. 
We hebben de eerste woonboten gezien, allemaal hetzelfde, hout als de huizen, 2 verdiepingen en vlak naast elkaar afgemeerd. Niet zo aantrekkelijk. Verder een paar wijken met stacaravans, waar de minderbedeelden wonen.  
 
De zonsondergang is hier een ritueel. Iedereen trekt een uur voor zonsondergang naar de "sunsetpier" en zit op bankjes langs de reling te kijken hoe de zon onder gaat. Vaak onder applaus!
 
De mensen zijn erg aardig, zijn eigenlijk wel nieuwsgierig naar de niet-Amerikanen. Regelmatig komt er een boot langszij om een praatje te maken: "hi guy's, how're you doing?" 
 
Het leven lijkt voor ons vrij duur te zijn. We betalen 6 dollar per dag om je dinghy aan te mogen leggen, Wim is op koekjesrantsoen, want die zijn niet te betalen, daarentegen zijn een half dozijn oesters, met citroen en sausjes 3 dollar, nou ja, dan doen we het daar maar mee. We redden ons wel.
 
De haven ligt vol boten van sportvissers. Het visafval trekt grote vissen aan. Er huist een school erg grote tarpons en we zagen een verpleegstershaai.
Rond Florida komen de met uitsterven bedreigde manatees = zeekoeien voor (enige plek in de wereld?), tot in de haven worden ze gezien. Ze zijn erg traag en worden daarom nog al eens aangevaren, maar niemand vaart er minder hard om. We verlaten Florida natuurlijk niet voor we zo'n bijzonder dier gezien hebben! 
 
Onverwacht is internet een probleem. We moeten het dus even stellen met de iridium telefoon, foto's moeten daarom even wachten.
 
Het is hier leuk!