Placencia

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Fri 6 Mar 2015 15:47
16:30.55 N 88:21.78W

Placencia, Belize, 6 maart 2015

We zijn weer terug op de ankerplek in de lagoon van Placencia na een trip naar Clover's Reef, een atol buiten het barrier reef in de Golf van Honduras. Een atol bestaat uit de restanten van een vulkaan onder water. In dit geval een U-vormige ring van koraal waar de golven op stuk slaan en waarbinnen ontelbare koraalhoofden liggen, waar je je maar beter niet kunt wagen. Op een paar plaatsen is er een open verbinding ontstaan met de oceaan. Prachtig helder water en plekken te over om te snorkelen. Op Google earth is prachtig te zien hoe zo'n atol er vanuit de lucht uitziet inclusief alle koraalhoofden.
We lagen hier met "Arwen", "Wanderlust" en "Gert's Ieland" van Ulli en Ymke. Duitse stellen, die we regelmatig tegen komen en een "sundowner" mee genieten.

Placencia Lagoon bij zonsondergang. In de verte een paar erg luxe huizen met dakterras en rieten schaduwdakjes.

Inline afbeelding 1


Melk "Dutch Lady" die uit België komt. Zo zien we soms ook Gouda kaas uit Nieuw Zeeland

Inline afbeelding 2Inline afbeelding 3


Twin Cay's. Twee mangrove eilandjes, waar vaak zeekoeien te zien zijn. We lagen er moederziel alleen. Steeds ongelofelijk dat je tijdens een hele dag varen hooguit 3 boten tegenkomt.

Inline afbeelding 4


Southwater Cay. Hier zijn een paar resorts en een leuk restaurant, waar we wel wat wilden eten, maar het was zo duur dat we ons maar beperkt hebben tot een biertje. Ja, en op alleen een biertje mochten we hun Wifi natuurlijk niet gebruiken.

Inline afbeelding 6


Vissers hebben zeilbootjes waar in beide gangboorden 3 kano's opgestapeld liggen + 6 man aan boord, die daar ook allemaal op slapen. Onbegrijpelijk dat dat goed gaat.

Inline afbeelding 7Inline afbeelding 8Inline afbeelding 9


Zes uur, zonsopgang Southwater Cay. Op veel eilandjes staat een eenzaam hutje, waarschijnlijk als uitvalsbasis van vissers.

Inline afbeelding 10


Clover's Reef

Inline afbeelding 11


Kano's, daar waar wij niet durven komen. Zoooo'n grote vis.

Inline afbeelding 12

Buttonwood Cay ten noorden van Queen's Cay Pass, een doorgang door het barrier reef.

Inline afbeelding 13


Eettentje aan het water Placencia. De eigenaresse, een forse donkere dame met een zware stem, trachtte me te verleiden tot het nuttigen van iets met: "hallo babe, how are you today" en "sweety do you want a nice grub".

Inline afbeelding 14


Zonsondergang Placencia Lagoon vanaf Tranquilo

Inline afbeelding 15


Schooltje in Placencia. Ieder klasje zijn eigen gebouwtje met balkonnetje

Inline afbeelding 16