Caribbean Sea 2

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Fri 7 Jan 2011 17:49
7-1-11
 
Mathilde is gelukkig weer een heel eind hersteld. Na 24 uur nog geen bekertje water binnen te hebben kunnen houden, ondanks de primperan en de acupressuur bandjes, blijft er gelukkig weer wat in en kan ze weer een beetje lachen. Het moest ook niet veel langer duren, je droogt in deze hitte erg snel uit.
 
Na de zeer snelle start zijn we vrijwel stil gevallen: geen zuchtje wind meer. De zee begint, op een lichte deining na, mooi vlak te worden. De motor draait met een rustig gangetje.
 
We hebben een beter nachtritme gevonden: elke 15 minuten loopt er een wekkertje af en speurt degene die wachtloopt de horizon af. Dat werkt heel wat plezieriger dan het vechten tegen de slaap. En de schepen die we tegen kwamen (2 tot nu toe) zagen we op een kleine 10 mijl afstand. Dan moet om het kwartier kijken voldoende zijn. Bij twijfel zetten we het radar even aan, dat kijkt nog wat verder. Dan weten we of we de komende 24 mijl iets groots kunnen verwachten.
 
Vandaag 130 mijl afgelegd, naar het Jamaica van Bob Marley nog 240 mijl te gaan.