Isla de Pinos

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sat 19 Jan 2013 12:48
08:59.8N 77:45.5W
 
Isla de Pinos  19 januari 2013
 
Na een redelijk rustige overtocht van ruim 30 uur aangekomen op Isla de Pinos. Eindelijk weer in de natuur: schoon water, zandstrandjes, vogels en een houten Indianen dorpje: bamboe wanden met daken van palmbladeren. Een paar stenen huizen. De vrouwen van de Kuna Indianen maken prachtige mola’s: meerdere kleurrijke lappen op elkaar waar delen uitgeknipt worden. Met miniscule steekjes worden de randen vastgenaaid. Zo ontstaan prachtige kleurrijke patronen. Foto’s maken vinden ze niet goed: je ziel zou er door weggenomen worden.
 
Bij de dorp-oudste om toestemming gevraagd om de heuvel te mogen beklimmen: dat mag na inlevering van 2 dollar per persoon.  Er gaat een gids mee. Leuke tocht door het oerwoud, maar boven gekomen vraag je je af waar dat mooie uitzicht is waar ze het over hadden: je staat midden tussen de bomen. Lionel is de zendmast ingeklommen om toch nog iets van de omgeving te zien (en de foto te maken). We krijgen een kleine rondleiding langs alle accu’s en zonnepanelen die er staan om de zendmast aan de praat te houden.