Great Sale Cay

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sat 31 Mar 2012 04:16
26:58.984N 78:12.923W
 
We wisten wel dat delen van de Bahama’s verlaten waren, maar hadden ons niet gerealiseerd dat er vaak geen telefoonzendmast in de buurt is. En er dus maar een beperkte communicatie mogelijk is. Hoewel, verlaten....we liggen in de baai van Great Sale Cay (een onbewoond eilandje) met 13 schepen, wel met heel veel ruimte tussen de schepen. Tijdens het varen zie je zo af en toe in de verte een paar boten. En vandaag zowaar een dolfijn en een meerdere meters grote rog in dit zeer heldere water. Net nu we weer een beetje aan snorkelen begonnen te denken, is juist op deze ankerplaats het water troebel. Maar morgen komen we volgens de gids weer in helder water te liggen.
 
Gister voor het eerst op deze boot (op het Waarschip hadden we het wel vaker) een verstopt toilet. Erg lastig en met de vuilwatertank in de afvoerleiding was het ook niet zo maar duidelijk waar de verstopping zat. En ook erg lastig om bij de leidingen te komen, want daar staat onze watermaker overheen. Na een uur of 6 stoeien de leidingen gedemonteerd en van kilo’s steen ontdaan. Het lumen van de leidingen was tot ongeveer 1/3 van het oorspronkelijke geslonken. Ongelooflijk dat daar zoveel “steen” in kan ontstaan. Op de lezingen die we gevolgd hebben voor ons vertrek werd wel eens iets gezegd over de ongunstige combinatie van zeewater en urine (het toilet spoelt met zeewater), maar niet dat dit zulke gevolgen kon hebben. We gaan er weer trouw antikalk-vloeistof door spoelen, als we dat hier ergens kunnen vinden.