Atlantische Oceaan

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 25 Jan 2010 15:54
17:37.06N 46:52.18W
 
Dag 17 25 januari 2010
 
We hebben al dagenlang geen schip gezien.
Gisteren was er al bijna geen wind, met de gennaker op hooguit 4 knopen snelheid. Vannacht hebben we ons de luxe gepermitteerd te motoren en bij een rustige zee eindelijk weer eens lekker geslapen (naast 80 decibel). Het is nu 10.00 uur en bijna windstil, we dobberen maar een beetje.
's Morgens om 6 uur als de zon opkomt is het 28 graden. Zonder bimini zou het overdag niet te harden zijn. We gaan het er vandaag lekker van nemen, wat lezen, proberen of pilkeren wat oplevert (lange vislijn 20 meter of meer  met loodje en glinstervis laten zakken, ophalen en weer laten zakken etc.), de boot een beetje schoonmaken. Op het voordek ligt een dikke laag zout. De verwachting is dat het morgenavond om 6 uur pas weer gaat waaien. We zouden de wind op kunnen zoeken, maar dan moeten we 2 dagen naar het zuiden varen. We wachten het dus maar af.
De oceaan is prachtig. Paarsblauw water zo ver je kijken kunt, een lange deining met oppervlakkig wat rimpeling. De blauwe lucht met hier en daar wat wolken.
Vogels zien we bijna niet meer. De bruine sternen die we tot nu toe als laatste vogels nog regelmatig zagen, zijn ook verdwenen. Zij duiken niet zoals het visdiefje uit de lucht naar vis, maar scheren, als uit de kluiten gewassen zwaluwen, over het water. En plukken zo kleine visjes uit het water.
Zo'n 1x per dag zien we een witte stern met een lange sliertige staart, die steevast een rondje rond de boot vliegt.