Placencia nog steeds

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 12 Apr 2016 13:31
Guatemala City, dinsdag 12 April 2016

Nog een laatste poging om ons blog bij te werken. We zijn ongeveer een maand in Placencia gebleven. We hebben één keer een poging gedaan om naar North Long Island Cay te gaan, samen met Jan en Clara. Heerlijk om weer te varen, zij het op de motor, want geen wind. Een lief klein eilandje met palmenstrand en één rieten hutje op het strand.
lekker gesnorkeld. De volgende dag was er veel meer wind en golven. Het lukte bijna niet om het anker eruit te krijgen, Iedere keer als de boot omhoog kwam dreigde de ketting weer terug te schieten. Met een zere rug en een illusie armer zijn we terug gegaan naar Placencia. 


Inline afbeelding 3

Brenda's. Rumpunches of een "stroopje" (je wacht maar af wat je krijgt) en eten wat de pot schaft, met een desert van grote stukken verse cocosmacroon.


Inline afbeelding 8

Een volledig kaalgevreten boom, met op iedere tak een prachtige rups van wel 15 cm langInline afbeelding 2
Inline afbeelding 5

Boodschappen doen in Big Greek. 20 minuten in een lancha van "Hokey Pokey Watertaxi". Als het regent krijg je een groot zeil over je hoofd getrokken, dan zit je dus 20 minuten met een gebogen hoofd niets te zien.


Inline afbeelding 4

Visjes kijken. Kinderen op weg naar een feestje.


Inline afbeelding 6

Houten vissersboten. Ter weerszijden op het gangboord liggen 2x3 kano's opgestapeld. Ze zeilen ergens naar toe en met de kano's wordt er gevist. Onbegrijpelijk dat ze met 6 man op zo'n boot kunnen vertoeven.

Inline afbeelding 11

Met Jan en Clara op de "C'est ci bon" samen een rijsttafel gemaakt.


Inline afbeelding 13

Heerlijk
Inline afbeelding 14

Fiets huren in Placencia (Jan)Inline afbeelding 7

Af en toe een erg mooi schipInline afbeelding 9

Lonely Planet bij ondergaande zon

Inline afbeelding 1

Hoho Cay, Onze laatste stop op de terugweg naar de Rio Dulce. Een resort met misschien 5 hutten op palen op het strand. Er is geen verlichting, dus 's nachts is het er volledig donker. Blij dat we ter afscheid toch nog een plekje aangedaan hebben, zoals we er vele hadden willen aandoen.