Cayo Cantiles

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Thu 17 Mar 2011 01:24
21:37.192N 81:57.818W
 
Cuba, Cayo Cantiles, 16 maart 2011
 
Sinds 11 maart liggen wij in de haven van Cayo Largo, het meest oostelijk gelegen eiland van de Archipel de los Canarreos, die bestaat uit zo'n 300 eilanden en eilandjes voor de zuidkust van Cuba. Isla de la Juventud is het grootste eiland. Cayo Largo bestaat vrijwel uitsluitend uit witte stranden en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters met z'n vele ressorts aan het 12 km lange strand. Cubanen worden op dit all-inparadijs slechts geduld als arbeidskrachten. De stranden met z'n azuurblauwe Caribische zee zijn inderdaad prachtig en we hebben dan ook verschillende strandwandelingen gemaakt.
 
Er is in de omgeving van Cayo Largo veel te genieten. Prachtige koraalriffen waar je zeer goed kan snorkelen. Een andere dagtocht met de zeilboot voerde ons naar een kleiner onbewoond eilandje met doorsteekjes en binnenmeertjes, die we met de dingy hebben bezocht. Wat een natuurschoon. De kleur van het water varieerde van lichtblauw (zembadblauw) tot diepblauw. In het ondiepe water van 50 cm diep zwommen reusachtige roggen met een vleugelwijdte van 1,5-2 meter voor ons bootje langs.
 
Vanochtend hebben we Cayo Largo verlaten en zijn 26 mijl in westelijke richting gevaren naar het eilandje Cayo Cantiles, waar we nu voor anker liggen. Tot onze verassing ontwaarden we hier zelfs dolfijnen zo vlak bij de kust. En genieten van de rust en natuurlijk van de ondergaande zon. Op dit eiland zit een apenkolonie en hoe die daar gekomen is mag Joost weten. Morgen hopen we een bezoek aan de apen te kunnen brengen. Enkele Cubanen die op het eiland verblijven (voor de apen?) boden ons kreeft te koop aan, waar we de komende dagen van zullen genieten. Kortom, het is hier in de archipel volop genieten.Het gaat het uitwekend met ons viertjes hiero. Foto's en filmpjes volgen later zodra we op internet kunnen, want dat valt hier niet mee.