Deltaville na Irene

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 30 Aug 2011 01:32

Deltaville, Virginia, 28 augustus 2011


We zijn weer terug in Deltaville. De boot ligt er goed bij. Het mooiste weer van de wereld. Alleen de bomen hebben al het dode spul uit hun bladerdak geschud. Van de achterblijvers hoorden we dat het water tot halverwege het haventerrein is gekomen op het slechtste moment van de storm en er is wat dakschade aan een loods. Uiteindelijk is het in Richmond slechter geweest dan hier. Het canvas dak van de entree van het hotel aan flarden, omgevallen bomen en de straten bezaaid met takken en bladeren. In  ¾ van de stad was de elektriciteit uitgevallen. Niet zo gek, want alle bedrading loopt boven de grond. Gistermorgen waren we nog zo optimistisch om met de auto naar het Edgar Allen Poe museum te gaan, maar we waren heel snel weer terug. Gekkenwerk. De windvlagen waren erg hard en we hadden al gehoord dat de dalen snel vollopen met water. Helaas. De hele dag hurricane nieuws voor de t.v. met behoorlijk opgeklopte verslagen. Op CNN steeds weer diezelfde omgevallen boom en de weggewaaide vuilnisbak. De reporter scheef staand in de wind, waar hij zo te zien nog moeite voor moest doen. Het vervelende van een hurricane is natuurlijk, dat je niet zeker weet hoe het gaat verlopen. En er was alle reden om “Irene” serieus te nemen en het is ook niet overal goed afgelopen. 5 miljoen mensen zonder elektriciteit en 27 doden. 

Kijken of we vandaag en morgenochtend nog iets leuks met de huurauto kunnen doen.


Deltaville, Virginia, 29 augustus 2011


Iets leuks doen was nog niet zo makkelijk. We zijn met zijn zessen (Peter, Anita, Frank en Tini en wij) naar Williamsburg gereden, een historisch stadje. Het was veel verder dan we gedacht hadden en we kwamen er (te) laat in de middag aan. Hongerig, want iedereen had na het ontbijt niets meer gegeten, op zoek naar een eettentje. Jammer, alles was gesloten omdat er geen elektriciteit was. Dan maar weer een eind rijden naar Richmond. Bij Can Can Brasserie, een erg leuke bistro, gingen we eindelijk aan tafel. Zij het met prikkende ogen van de rook, want de afzuiginstallatie deed het niet. Door de rook ging het brandalarm af en stormde de brandweer binnen, in vol ornaat, met grote kleurige helmen en een grote hakbijl.

Het ontbrak er nog aan dat de sprinkle-installatie ging werken.  Uiteindelijk werd het erg lekker en gezellig en zijn we bij Peter en Anita op de bank blijven slapen. 's Morgens een fantastisch verzorgd ontbijt op het terras.   

 

Na zo’n gezellig samen zijn, is het terug op de boot even afkicken. Geen zonwering en de kajuit volgestouwd met bagage, zeilen, dinghy en alles wat weg had kunnen waaien.


Foto's:


De gehavende entree van ons hotel

Inspectie van Richmond "the day after"

Schade in Williamsburg

De boot gaat er niet voor niets uit. Wat een pokken

T.v. beelden

Het passeren van de hurricane op van de barometer

    

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image