Key West (bijna)

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Wed 27 Apr 2011 17:31
24:12.72N 82:17.15W
 
27-4-2011 We.  zijn Key West tot op 30 mijl genaderd. Horen nu regelmatig de US kustwacht die blijkbaar uit een helikopter schepen oproept om zich te melden.
De afgelopen 24 uur 140 mijl afgelegd, eerst zeilend, daarna op de motor. Tot er plotseling water onder de vloerdelen in de slaapkamer bleek te staan. Een lekkende koelslang. Die kon ik gelukkig inkorten en nog gebruiken. Na het weer starten van de motor stroomde er onvoldoende koelwater. Gelukkig kwam de wind opzetten en konden we weer zeilen. Wel prettig als je wat kunt bewegen tussen al die zeeschepen. Inmiddels zit er een nieuwe impellor (rubber schoepjes) in de koelwaterpomp, alles functioneerd weer.
 
Onze eerste echte walvis gezien. De eerdere waren ook wel echt, maar ver weg en soms niet helemaal zeker. Maar deze kon niet missen: groot en dichtbij. Hij spoot een paar keer, liet zijn prachtige staart zien en verdween de diepte in. Maakte onze tobbende nacht weer vrijwel goed.
Nog 29 mijl te gaan.