Virgin Gorda

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 22 Mar 2010 02:12
18:29.92N 64:23.34W
 

Virgin Gorda (BVI), zondag 21 maart 2010

 

Het is lang stil geweest rond de Lonely Planet; 3 maart was het laatste bericht. En dat komt door ons – Bart en Leonie – sinds wij ons op 14 maart bij Wim en Mathilde hebben gevoegd. Met het vliegtuig naar St. Maarten gaat toch aanzienlijk rapper dan met de boot de oceaan oversteken. Welk een prestatie. Het weerzien na acht maanden met onze vrindjes was hartverwarmend. Drie weken zijn wij hun gast op de boot en we hopen dat dit goed gaat. Nu na een week van samenzijn nog geen wanklank en we hebben al heel wat meegemaakt.

Voor ons zijn de Cariben helemaal nieuw, terwijl Wim en Mathilde al de nodige Caribische eilanden hebben aangedaan: Antigua, Barbuda en vervolgens St. Maarten, waar wij aan boord gingen. Heerlijk weer natuurlijk, 25 graden hoger dan toen we uit Nederland vertrokken, weldadig. Op 15 maart meteen het ruime sop gekozen en naar Anguilla gevaren, 15 zeemijlen ten noordoosten van St. Maarten. Klein eiland met enkele rifeilandjes, waar het prachtig snorkelen was. Paradijselijk. Vooral onder het genot van een rum punch bij ondergaande zon.

Op 18 maart midden in de nacht hebben we onze reis vervolgd naar de British Virgin Islands (BVI). Om half drie vertokken om na 15 uur varen (!) niet in het donker aan te komen op de BVI. We vonden het een lange reis en hadden toch wel erg veel respect voor Wim en Mathilde die 23 x 24 uur achtereen alleen maar water hebben gezien. De Maagdeneilanden zijn werkelijk schitterend, wat een wereld! Om zes uur ’s avonds voor anker voor Virgin Gorda (fat virgin), omdat het eiland de vorm heeft van een dikke maagd (zie foto). Een prachtig eiland met z’n palmenstranden, schitterende koraalriffen, de kleur van het water en de wereld onder water. Het is hier dus fantastische snorkelen met al die kleurrijke vissen en koraal. Genieten geblazen, van elk moment, onder water maar bovenal boven water. We genieten van ons samenzijn, we kletsen en lachen wat af, ook onderbroekenlol (zie foto). Heel ontspannen en we zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken. Wordt vervolgd.
 
Bij de foto's:
De contouren van Virgin Gorda, foto's van Bart en Leonie, een barracuda onder de boot, een close-up van de kop van een barracuda (foto van Leonie, met gevaar voor eigen leven), onderbroekenlol, een foto van Sandy Island, een showtje op het strand van Sandy Island, een moeder met kind op het strand van de Baths met de granieten rotsen en natuurlijk weer een vogeltje, in dit geval een pelikaan.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image