Isla Grande

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Wed 16 Jan 2013 01:19
10:10.43N 75:43.88W
 
Isla Grande 15 januari 2012
 
We waren op weg naar Cholon, 20 mijl ten zuiden van Cartagena, maar Lionel en Barbara lieten weten dat ze op een mooi plekje bij Isla Grande lagen, 4 mijl van Cholon, dus we hebben de koers daarnaar verlegd. Prachtige ankerplek bij Isla Grande. Mathilde niet zeeziek, dankzij een nieuwe pil of door de wat in haar oor? Volgens Krina moet de wat als je rechtshandig bent in je linker oor.
 
De dag gebruikt om de onderkant van de boot van duizenden pokken te bevrijden en de dingy schoon te maken. Ook nog tijd overgehouden om met Lionel en Barbara te snorkelen en het eiland per dingy te verkennen. Eindelijk weer eens in een schone omgeving met prachtig helder water. Veel mooie vissen, maar ook erg veel dood koraal. Volgens Lionel deels veroorzaakt doordat de kreeftenvangers die dieren met bleekwater uit hun beschutting jagen.
 
Morgen verder naar Panama: Isla de Pinos, 140 mijl verder.