Placencia

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 10 Feb 2015 07:09
16:30.55N 88:21.78W
 
Placencia 10 februari 2015
 
We liggen inmiddels al weer een paar dagen in Placencia, oorspronkelijk een vissersdorpje met 600 inwoners, inmiddels behoorlijk toeristisch, maar aangenaam toeristisch. Kleurige houten huisjes, aardige mensen, gezellige restaurantjes. We zijn inmiddels ingeklaard, een kleine 10 kilometer met de watertaxi, ik denk met wel 40 km per uur (200 pk motor) over het water gevlogen. Daarna met de gewone taxi  langs de douane, immigratie, de portcaptain en de dienst die let op het voorkomen van het binnen brengen van ziektekiemen en ongedierte. We vertoeven nu legaal in Belize, als we langer dan een maand willen blijven moet de procedure over. Dat mag 6x voor we het land een tijdje moet verlaten, maar zolang zullen we niet blijven.
Op weg hier naar toe hebben we al een voorproefje van Belize gehad: prachtige eilandjes met mangrove en palmen, redelijk vlak water door de beschermde ligging achter een rif. Mathilde heeft haar eerste vis weer gevangen: een heerlijke spaanse makreel. En dolfijnen in de baai waar we ankeren.