Cayo Chocolate

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 15 Feb 2011 14:27
20:49.77N 78:38.91W
 
Cuba, Caya Chocolate in de Golfo de Ana María, 15 februari 2011
 
Vanmorgen om half 6, nog donker, opgestaan en een stukje Rosetta Stone (Spaans) gaan doen.
Wim is wat later opgestaan en is begonnen met brood bakken en een kopje thee te zetten. Het deeg is inmiddels gerezen en de oven staat heet te worden. Het waait behoorlijk, lastig want de genua moet eraf.
Een paar dagen geleden hebben we al een scheur moeten repareren en nu zit er opnieuw een veel grotere scheur in. Het ziet er naar uit dat de fok aan vervanging toe is. Dat komt niet zo goed uit hier in de bush.
 
We zijn nu 6 dagen onderweg en we hebben nog steeds geen zeilboot gezien. Af en toe een vissersboot en daar houdt het mee op. Gisteren hebben we het Canal del Pingue gevaren, de enige begaanbare vaargeul. Je kunt nergens tussen de eilanden door varen. Soms zie je in een lange lijn het rif doorlopen van het ene eilandje naar het andere. Het was inspannend varen. Het eilandengebied beslaat zo'n 300 km en er liggen meer dan 100 onbewoonde eilanden, de meeste zijn mangroven eilanden, nauwelijks toegankelijk. In het gebied waar we nu komen, schijnt dat beter te zijn. Cayo Chocolate heeft al een paar minuscule strandjes.
De kust van het vasteland is ver weg. Soms kunnen we met de verrekijker aan de horizon een streepje land zien. Het is vooral een verlaten gebied. Ook aan de kust is over een paar honderd kilometer geen haven te bekennen.
Cayo Chocolate blijkt een beetje een "hang out" van vissers te zijn. Toen we gisteren om 5 uur aan ons wijntje zaten, kwam het één na het andere vissersbootje de baai binnen varen en verdween tussen de mangroven.
Het vissen gaat niet zo goed, ook de vislijn is aan vervanging toe. We hebben regelmatig beet, maar ze weten steeds te ontkomen.