No Name Harbor

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 10 May 2011 14:01
25:40.62N 80:09.81W
 
No Name Harbor, Florida Keys, 10 mei 2011
 
Gisteren was een heerlijke vaardag. Glad, uitgestrekt water in alle tinten blauw, van donker tot helder turkoois. Af en toe dolfijnen, die even gedag komen zeggen, maar verder geen tijd hebben om te blijven hangen. In de verte de keten van eilanden. Vooral motorren, maar later toch de halfwinder op en uiteindelijk zelfs met 8 knopen door de Biscayne Bay richting No Name Harbor.
Waar in Nederland schippers het groeten soms verleerd zijn, wordt hier door iedereen uitbundig gezwaaid. Je voelt je als buitenlander welkom.
No Name Harbor is een prachtige kleine anker-baai met plek voor een handje vol boten. Het ligt in het Cape Florida Park, een leuk recreatiegebied met picknick plekken, mooie vissteigers waar zelfs gaten in de balustrade aangebracht zijn om je hengel in te steken en een recyclekoker om oud visgerei in te deponeren. Er wordt erg veel gedaan om de waterverontreiniging tegen te gaan. Vaak zijn er speciale boten, die langszij komen om je vuilwatertank te ledigen, hier staat een pomp op de oever waar je het zelf kunt doen. Maar oh, wat een regeltjes, met opsomming van boetes als ze niet nageleefd worden. Je voelt je als een kind dat bij de hand genomen wordt. Bij een restaurant ga je eerst maar eens staan om alle bordjes te lezen: geen alcohol, shirt en schoenen verplicht, niet skaten op de schuine toegang, aan de andere kant in de rij gaan staan, wachten tot je een tafel gewezen wordt, geen huisdieren. Bij de haven kregen we 7! A-4-tjes met ver-en geboden. Op de recycle koker staat: geen vuilnis ingooien, niet je hand erin steken etc. We worden er gek van. We kunnen ons nu wel voorstellen dat je, als je hier aan gewend bent, verontwaardigd wordt als op de gebruiksaanwijzing niet vermeld staat, dat je je hond niet in de magnetron kunt drogen. Het is nog even omschakelen in weer een nieuwe cultuur.