Newfound Harbor

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Thu 5 May 2011 00:32
24:36.85N 81:24.70W
 
Newfound Harbor 4 mei 2011
 
Dat klinkt als een haven, maar toch liggen we zo ver van de kust dat we de huizen op het eiland maar net kunnen zien. Volgens het boekje was dit de perfecte stop op weg naar het noorden, maar wij hebben het beloofde gaatje van 2.10 diepte richting haven niet kunnen vinden. Verschillende routes geprobeerd, maar als de dieptemeter op 1.60 staat stoppen we toch. We waren al voorzichtig, maar na het vastlopen in Cuba zijn we nog voorzichtiger. Hoewel er hier wel genoeg boten met 2 x 250 pk langs varen die ons los zouden kunnen trekken.
Dus liggen we buiten op het grote water. Gelukkig nog wel beschut door een rif op afstand en er is heel rustig weer voorspeld. Morgen een beter plekje zoeken .