Guatemala 2017

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 24 Jan 2017 03:16
Fronteras 23 januari 2017

Voor het eerst zonder Mathilde naar de boot. Ze zag de reis en de vermoeienissen van het varen niet meer zitten na vele jaren zeeziekte te hebben geaccepteerd. Het genoegen weegt nu minder zwaar dan het ongenoegen.

12 januari bij de boot aangekomen na een inderdaad slopende reis. Eerst al 5 uur op Schiphol wachten omdat de vlucht vertraagd is en dan nog 19 uur te gaan. De volgende dag nog 6 uur bussen, wat 8 uur werd door wegwerkzaamheden en kapotte vrachtwagens.

Eenmaal op de haven is alles weer erg vertrouwd en aangenaam. Aardig wat leuke bekenden. Nu ik alleen ben en elke ochtend ontbijt bij het havenrestaurant heb ik snel met een aantal leuke mensen contact, waarbij Jim wel mijn favoriet was: beetje hippie figuur met aangenaam positieve ideeën. Daarnaast gezellig en vertrouwd contact met Jan, de Nederlands sprekende Canadees. Nu ook zonder zijn echtgenote Clair: haar moeder was kortgeleden overleden. 
Er zijn vrij veel mannen op de haven zonder hun echtgenote: mannen blijven het varen langer leuk vinden..

Overdag veel geklust: motor van ankerlier geplaatst, nieuwe keukenkraan gemonteerd, toiletpomp vernieuwd, nieuwe thermostaat koelkast geplaatst, En veel schoongemaakt. Het schip moet natuurlijk wel in prima staat zijn als Peter en Lineke komen. Zij gaan helpen het schip naar St. Thomas te varen, waar de Lonely Planet op een vrachtschip geplaatst zal worden en naar Southhampton verscheept wordt.

Bij de foto's

Inline afbeelding 1
Verjaardags cadeautjes


Inline afbeelding 2Inline afbeelding 3
In plaats van dat het schip schoongemaakt, in de was gezet en voorzien was van antifouling, zag het eruit als deze fender. Werd wel in 2 dagen in orde gemaakt.


Inline afbeelding 4

Ons oude vriendje, de stenen fanaat.Inline afbeelding 5
Weer het water in


Inline afbeelding 6
Een schip ramde tijdens het aanleggen het dak van de loods, de goot verschoof en mistte onze mast en radar op een haar na.


Inline afbeelding 7Inline afbeelding 8
De schoenmaker die mijn sandalen voor 1.20 euro repareerde.


Inline afbeelding 9
Sommigen willen echt een dak boven hun hoofd


Inline afbeelding 10
Af en toe komt er nu een cruiseschip


Inline afbeelding 11
Een wel verdiend en gezond drankje na de jungle tocht.


Inline afbeelding 12
Het eerste weer zelf gebakken broodje, net voor Lineke eraan begint. Let ook op de salade.


Inline afbeelding 13
Aalscholvers op het nest


Inline afbeelding 14
Peter en Lineke


Inline afbeelding 15

Voor anker.