Portosin 42:45.811N 08:56.777W

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Wed 26 Aug 2009 20:18
Portosin, 26 augustus 2009
 
Het plaatsen van een stukje video van een heerlijke dolfijnenshow rond de boot (op weg van Camariñas naar Portosin) lukt nog niet. Dus jullie moeten ook het branden van een kaarsje in de kathedraal van Santiago de Compostela ter ere van de verjaardag van moeder Klein missen. Voorlopig toch maar weer foto's maken.
We hadden van Camarinas naar Portosin een heerlijk windje schuinachter. Met een rustig gangetje varend doken aan alle kanten dolfijnen op. Bleven zich en ons vermaken, wel 20 minuten lang. Deed de spanning van het krabben van het anker in de baai van Camariñas weer vergeten. Het anker had al een dag prima gehouden, tot de wind bij vloed extra aanzette. Niet in de gaten gehad dat we nu in bijna 9 meter water lagen in plaats van de 3 waarmee we begonnen waren. De 20 meter ankerketting die we uit hadden staan was daarvoor te weinig. We werden tijdig door een mede baaibewoner gewaarschuwd. Waren toch wel geschrokken: als dit gebeurd was toen we van boord waren... Bij het ophalen van het anker hing er een 100 kilo waterplanten aan. Daarna maar een extra anker bijgezet.
Portosin is een kleine badplaats, huizen deels tegen de rotsen op gebouwd. Stranden met hier en daar een paar bewoners en toeristen . Tegen de avond komen er meer strandgangers: mensen die zich na het werk op het strand vermaken. Met de kinders. Die blijven tot een uur of 10 op, spelen op de pleintjes. Er is voor allerlei speelveldjes gezorgd. Als je het over gezellig hebt!