Cabo tres puntos

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Wed 25 Mar 2015 03:44
15:55.90N 88:36.41W

Guatemala, Cabo tres puntos,  25 maart 2015

Voor we inklaren in Livingston ankeren we voor de nacht  eerst nog in de baai van Tres Puntos, zodat we 's morgens vroeg naar Livingston kunnen en hopelijk bijtijds de Rio Dulce op. Je weet het bij Raoul, de agent, maar nooit. Bij het uitklaren de vorige keer liet hij ons steeds na 2 uur terugkomen, nee nog niet gelukt bij de autoriteiten, uiteindelijk konden we de volgende dag het land pas verlaten. Dat gaat zo als je geen boete wilt betalen omdat er geen reden is waarom ze je een boete zouden geven. "Eigenlijk moet je 340 dollar boete betalen, maar ik regel het voor 45 dollar"

Éen van de resort eilandjes waar we langs voeren.

Inline afbeelding 1


"Gentle Rain" lag naast ons geankerd met motor pech. Die hebben we op sleeptouw genomen. Was nog spannend of zij  niet vast zouden lopen op de zandbank voor Livingston. Wij kunnen er met hoog water net overheen, maar er zijn nogal wat boten die er met een sleper overheen getrokken moeten worden, maar het ging goed.

Inline afbeelding 2Inline afbeelding 3


Op weg naar Livingston.
Toen we uiteindelijk de Rio Dulce opvoeren stikte het er van de pelikanen en reigers. Later werd ons verteld dat als het lang  niet geregend heeft, zout water de rivier in stroomt. Vissen gaan dan dood. Een luilekkerland voor de vogels. Ook haaien komen op de vis af. De tigershark, een grote gevaarlijke haai is tot halverwege de rivier gesignaleerd (hebben we niet gezien helaas).

Inline afbeelding 4