Guatemala

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Fri 4 Mar 2016 18:37
Guatemala Rio Dulce

Iedere twee weken is er 's morgens om half acht bij "Mar Marina" een vlooienmarkt. Je kunt dan proberen je "Treasures of the Bilge (schatten uit het laagste punt in het schip, waar olieresten en water zich verzamelen)" te verkopen. Je hebt altijd moeite om een plek voor je dinghy te vinden. Er zijn ook mensen die koffie en taart verkopen of zelfgemaakte gastlanden-vlaggetjes. Erg gezellig. 





Inline afbeelding 1


We zijn er al die jaren aan ontkomen, maar nu waren ze er dan toch. Cucarachas, cockroaches, kakkerlakken!! Ik zat  's nachts te lezen en plok..., daar landde er één op het keukenblok. Groot. rood, plat, en heel snel. M.b.v. de gifspuit hebben we hem kunnen vangen. Volgende dag in het toilet, plok... weer een door het raampje. Hebben we ook kunnen vangen. We verdenken de grote oude catamaran naast ons aan de steiger ervan de bron te zijn. Sinds we daar weg zijn hebben we ze niet meer gezien, hopen dat er geen eitjes achtergebleven zijn.

Inline afbeelding 2



Inline afbeelding 5

Het kan altijd nog goedkoper. Drankje, visje, rijst en salade voor 2.50 euro.
Samen met onze Canadese vriendjes Clara en John.

Inline afbeelding 6


Fronteras
Maya vissers brengen hier visjes en helder blauw gekleurde kreeften en zwemkrabbetjes aan de man.

Inline afbeelding 8

Haciënda Tijerax.
Wandeling door het bos over een hangbrug op 15 meter hoogte. 

Inline afbeelding 15



Inline afbeelding 16


Gids Lucy op de rubberplantage. 2x per week wordt de wond opgefrist.
De rode streep is middel tegen bacteriën en schimmels.

Inline afbeelding 17



Inline afbeelding 18


Uitzicht Lake Izabal  en de brug over de Rio Dulce

Inline afbeelding 20



Inline afbeelding 21


Op 13 Februari zijn we dan eindelijk de Rio Dulce afgezakt richting Belize. We maken altijd een stop in Texan Bay. Het is een idyllische baai, met "niets". Het door Maya's gerunde eethuisje liep helaas niet en is door Texaanse Mike overgenomen.  Volgens Kenny met heerlijk Amerikaans eten. Kip met "a lot of gravy". Wij waren wat minder enthousiast.

Inline afbeelding 22


Marina van Nederlander Maurits. We hadden hier wat boeken achtergelaten. Door het vocht waren ze 3x zo dik geworden. En als termieten  huisgehouden hebben, staat alleen het kaft er nog.

Inline afbeelding 1


Inline afbeelding 23