Bahia de las Aguilas

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 27 Mar 2017 00:10
17:50.18N 71:37.90W

Boca Chica, Dominicaanse Republiek 26 maart 2017

We zijn vertrokken van Jamaica op dinsdagmiddag met het idee donderdagochtend aan te komen bij Ile de la Vache, een eilandje onder de kunst van Haïti. een afstand van 160. Ik ken twee mensen die in Haïti overvallen zijn, Ik was niet zo'n voorstander van een overnachting in Haïti, maar Peter wil voor Lineke liever niet meerdere nachten doorvaren en we hadden van meerdere kanten gehoord dat het daar wel veilig was, in tegenstelling tot de rest van Haïti, Maar we gingen zo hard, 7 á 8 knopen, dat we al vroeg in de avond langs het eiland kwamen. Te donker om een ankerplaats te zoeken. We zijn 120 mijl doorgevaren en kwamen net met zonsondergang aan op een prachtige ankerplaats: Bahia de las Aguilas (baai van de visarenden). Verlaten, op een enkele vissersbootje na.

De volgende ochtend gezwommen in glashelder water, met erg mooi maar niet overvloedig koraal.

Bij de foto's

Inline afbeelding 5

We verlaten Port Antonio, hebben het er weer goed gehad.


Inline afbeelding 1

De mango's zijn rijp, alleen te eten boven de gootsteen. Heerlijk.


Inline afbeelding 2

Peter zijn favoriete plek, hij werkt er vele uren aan zijn website.


Inline afbeelding 1

Het traditionele Jamaicaanse ontbijt: ackee (de gele vruchtjes, lekker, een beetje eigeel-achtig), bakabana (niet lekker), yam (een prima alternatief voor onze aardappel) en ik denk paksoi (een beetje andijvie-achtig)

Inline afbeelding 1

Prachtige luchten, weerspiegeld in het redelijk vlakke water.


Inline afbeelding 2

Inline afbeelding 3

Walvissen gezien onderweg, Mathilde zal jaloers zijn. Ik was wel blij dat ze niet al te dicht bij de boot kwamen (kijk naar de filmpjes op You tube: whale attack). Voor wie de foto's niet overtuigend vindt: ik heb een filmpje waarop ze spuiten, maar door de bewegingen van de boot is dat filmpje wel erg slecht.

Inline afbeelding 6

Zittend op onze heerlijk dikke kussens. We zijn er zuinig op, alleen gebruik in de haven.