Tortola

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Fri 26 Mar 2010 02:47
18:27.89N 64:34.31W
 

Tortola, British Virgin Islands, 25 maart 2010

 

Ik wil steeds wel een stukje schrijven, het komt er maar niet van. 

Wat zijn we blij om na zoveel maanden Bart en Leonie hier te hebben. Het is wat inschikken, maar tot nu toe geen probleem. We hebben zoveel te praten, te doen en nieuwe bestemmingen uit te zoeken, dat de dagen om vliegen.  

We zouden hier maanden door kunnen brengen. Ter weerszijden van het Sir Francis Drake Channel liggen eindeloos veel, al dan niet bewoonde eilandjes, die als rotsen en heuvels uit de oceaan opdoemen. Het water is kristalhelder in alle kleuren turkoois. De eilanden liggen hooguit 2 uur varen van elkaar. Iedere dag kiezen we een andere ankerbaai uit met een rif met weer een “excellent snorkling”.

’s Morgens na het ontbijt varen we naar een nieuw gebied. Bij aankomst eerst het onderwaterleven verkennen,  een uitgebreide warme lunch nuttigen, weer snorkelen, veel rum-punches drinken en een plan maken voor de volgende dag, af en toe boodschappen doen, op een bankje aan een strandje de gescheurde genua repareren.

 

Op veel plaatsen komen we enorme concentraties kleine visjes tegen. Als de vissende pelikanen boven komen, steken er allemaal glinsterende visjes uit hun bek.

We raken al helemaal vertrouwd met de steeds grotere roofvissen, die door de visjes aangetrokken worden.

Onze tandemkiel is blijkbaar een ideale schutplek voor barracuda’s. Als we het zwemtrapje afdalen om te gaan snorkelen, kijken we eerst even onder de boot. Vandaag zat er een echt héél grote barracuda onder, de vervaarlijke tanden goed zichtbaar, één oog strak op ons gericht.

Vandaag in een dag-ankerbaai bij Monkey Point, Guana Island, het mooiste rif tot nu toe. Grote lila waaiervormige planten wuiven in de stroming, okergeel koraal als een enorm gewei, grote scholen lila visjes, onze eerste sea-turtels.  Een metersgrote zeebaars die langs het koraal zwemt,  langs de zwermen kleine visjes.  Onze eerst pogingen om onderwater de filmen en te fotograferen, wat nog niet meevalt. 

Bart en Leonie hebben een hele stapel boeken voor ons meegenomen. Aan lezen zullen we voorlopig niet toekomen.

 

Bij de foto's (gemaakt door Bart en Leonie)

Alsnog de foto van Sandy Island, het naaien van de gescheurde genua, close-up van een zeeschildpad, Bart en Mathilde net voor het snorkelen, geleund tegen de palmen, zonsondergang bij Mosquito eiland, close-up van de Queens Parrot.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image