Glovers reef

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Thu 26 Feb 2015 20:16

16:43.26N 87:50.91W

Gloversreef 25 februari 2015

Een atol zo mooi als je ze in de Stille Zuidzee vindt, volgens de gids. Een groot ondiep gebied omgeven door een wal van koraal, met daarbinnen 600 koraal hoofden. Je ligt midden in het grote water, hier de Golf van Hunduras, veilig afgeschermd van de golfslag door het rif. We liggen hier rustig bij elke windrichting, behalve noordenwind, het atol is zo groot dat er dan golven opbouwen binnen lagune. De kleur van het gebied waar we in liggen is lichtblauw tot helder groen.
Welkom in het paradijs riepen bekenden toen we binnen voeren, wel een paradijs zo heet als de hel. Snel de zonnetent erop en het water in. Vanavond sundown met Uli, Ymke, en de bemanningen van Arwen en Wanderlust, bekende die we hier weer tegen kwamen in de enige bar van het eiland.
Inmiddels een lekker verkoelend windje.