Santiago de Cuba

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Thu 3 Feb 2011 23:17
19:58.98N 75:52.30W
 
Santiago de Cuba
 
Na 23 uur tegen de wind in zeilen (dat zijn we niet meer gewend) aangekomen in Santiago de Cuba. Al voor je baai invaart wordt je opgeroepen via de marifoon met het verzoek om voor de haven te ankeren en te wachten op verdere instructies. Na een uurtje mochten we aan de steiger aanleggen waar een leger functionarissen klaar stond. Meer dan 10 mensen hebben onze gezondheid (arts), de gezondheid van onze etenswaren (dierenarts), onze papieren (3 douane beamten), de papieren van de boot, en dan nog een aantal mensen waarvan ik de functie niet helemaal begrepen heb. De meeste kastjes en de motorruimte zijn doorzocht. Ook mijn toilettas, ritsjes die ik niet meer openkreeg lukte hen wel. Onze vuurpijlen en gps apparatuur zijn verzegeld.
Het ging allemaal op een zeer gemoedelijke manier. De eerste kennismaking met Cuba is zonder meer positief.
 
IP.S, Internetten gaat wat lastig, mail via het mailasail adres kunnen we wel ontvangen.