Nakomertje Grenada

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 13 Jul 2010 16:38

Grenada, Clarkes Court Bay Marina, 8 juli 2010

 Gisteren is er godzijdank bij de mangroven gespoten tegen de muggen en zandvliegjes, hopelijk niet met DDT. Ze zijn een ware kwelling. Het horrengaas hield de muggen wel tegen, maar de zandvliegjes zag je op het gaas landen en vervolgens naar buiten vliegen. In 1 nacht heb ik 20 nieuwe beten geteld. Je weet wel, aan de kant waar je niet op ligt. Oh, wat een jeuk. En zodra je buiten komt van onder tot boven in de Deet.

Vanmiddag komen duikers de onderkant van de boot van pokken ontdoen, komen we weer vooruit bij het varen.  

We zijn steeds van plan om weg te gaan, maar stellen het ook steeds weer een dagje uit.

Het bevalt ons hier zo goed, dat een half jaar blijven geen probleem zou zijn.

We zijn met de Hash House Harriers (3H) mee geweest. Verzamelen in een lokaal buurthuis. De wandeling was deze keer in de jungle van Vendome. In een behoorlijk tempo over rotsen door de rivierbedding, tot aan je enkels in de rode modder en klimmen/ glibberen omhoog langs de oevers onder het roepen van On! On! als je het goede pad hebt.  Het is een internationale organisatie van levensgenieters die wat aan hun conditie willen doen, een beetje studentikoos. Ze zijn over de hele wereld actief. Een leuke gelegenheid om iets samen met de lokale bevolking te doen en een land, in dit geval Grenada, te leren kennen.  Hier ook veel lokale bevolking en wat boaters. Na afloop bier en wat te eten, en…….. we zijn virgin-af, bezegeld met/onder spuitend bier. Wij hebben er erg van genoten. Op internet vond ik dat 3H in Nederland actief is in A’dam, Rotterdam en Den Haag.

 Tropical Waves

We volgen iedere morgen om half acht de weerberichten. Op een speciaal kaartje kunnen we bijhouden waar de tropical waves zitten en hoe ze zich ontwikkelen. Ze staan voor een lagedrukgebied van waaruit zich een cycloon kan ontwikkelen. De kans daarop wordt dagelijks aangegeven. Al wordt het geen cycloon dan nog kunnen ze zomerstormen geven met erg hoge golven.

We hebben nu al iedere dag een aantal malen heftige plensbuien met zeer harde windstoten.

We wachten voor de oversteek naar Bonaire, ruim 3 dagen, op stabiel rustig weer.

Zo was er vanmorgen een tropical wave boven de golf van Mexico met 40% kans op het ontstaan van een hurricane en één bij de Canarische Eilanden en één op de oceaan.

 Foto’s:  

“Pretty girl” de papegaai van onze buurboot in de haven die de hele dag door kletste: telefoon tunes, geluidje opstartende computer, miauwen, niezen, liedjes etc. en doorkijkje naar de overkant, Low Hoburn.

Hash House Harriers ontgroening.

Annandale watervallen: jongens, die van een erg hoge rots springen (35 voet), waarna het rasta haar “drooggezwiept” wordt. Meisje uit schoolreis-klasje.

Het sociale cruisersleven in Clarkes Court Bay: foto’s gemaakt door Olga en Don van de Richard Cory: “hamburger night” met steelband.

Hagedis die een vliegje vangt uit ons rum punchglas.

Bonesy, de erg aardige klusjesman van de haven.

Klein reigertje, dagelijkse bezoeker.

Gouyave, vissersplaatsje: op vrijdag avond bakken de vrouwen vis en maken prachtige (en lekkere) gevulde landkrabbetjes. 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image