Mosquito Bank

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 9 May 2011 01:40
25:04.46N 80:23.39W
 
Mosquito Bank 8 mei 2011
 
Een iets te enerverende nacht.
 
We hadden er gisteren voor gekozen om langs de binnenzijde van de Florida Keys te varen. Prachtig vlak water en volgens de kaart zouden we voldoende water onder de kiel moeten houden. Maar er waren toch hele grote stukken waar de dieptemeter 1.70 aangaf terwijl er op de kaart 2.10 stond. Heel helder water, dus je kon heel goed zien waar je overheen voer. Maar ja, dan hoeft er maar een krabbenkooi te liggen en je vaart er tegen aan. Dus veel te veel opletten en niet relaxed varen. Doen we niet meer. We deden het om de kans te vergroten een Manatee te zien. Die zagen we ook, maar alleen zijn neus boven water om adem te halen, wel een erg klein stukje dus.
 
Voor de nacht een ankerplek dicht onder de kust gekozen en eerst lekker geslapen tot we wakker werden van een harde klap en een schok door de boot. Je schrikt je wezenloos. We waren heel snel uit bed en in de kuip. Er voer een speedbootje / vissersbootje op een meter of 10 en een andere een stukje verder weg. Toen ze ons zagen voeren ze weg. Eén van de bootjes heeft ons midscheeps geraakt, hard genoeg voor een kras. Het was net voor twaalf uur, er was wat maanlicht, we hadden het toplicht aan en een lampje in de kuip. Het bestaat niet dat ze ons niet gezien hebben. Deden ze dat om te zien of er iemand aan boord was? Niet zo heel rustig meer geslapen verder.
Vandaag de kustwacht opgeroepen om het voorval te melden. Daar kreeg ik een beetje spijt van. Ze hebben me zeker een uur aan de marifoon bezig gehouden met allerlei vragen. Leverde wel marifooncontact op met een andere Nederlandse boot, de Zeezot, die in de buurt voer en het hele verhaal gevolgd had.
 
We liggen nu heel ver van de kust aan een mooring naast een stuk koraal. Volgens mij blijft het rustig.