Sines

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Fri 2 Oct 2009 10:38
Sines 28/9/2009
We zijn inmiddels al in Lagos (de zuidkant van Portugal), maar we lopen wat achter met het blog, mede doordat Mathilde helemaal in beslag genomen wordt door Ludlum, 550 blz, waarvan ze zucht dat er niks aan is.
 
De foto's zijn nog uit Cascais (het superjacht, 100 meter lang, speedboot uit de flank, man van 11 miljard, Joegoslavische fotomodel etc.), de mistige baai in Arrabida waar Mathilde wel wilde blijven. Vrij veel erg op elkaar lijkende foto's uit Sines, ik kon niet kiezen. Het trappetje op de foto is niet zo uitnodigend door de mosselen.
 
De kaap op de foto is de Cabo Sao Vicente, de zuidwesthoek van Portugal. Het kan hier spoken, nu was er alleen een beetje mist. Daarna de Ponta da Piedade, vlak voor Lagos. Rotsen met grote gaten erin.
 
Op weg naar Lagos hebben we om de paar uur groepen dolfijnen rond de boot gehad, er zijn er hier heel veel. De walvissen zijn waarschijnlijk al weg: er wordt voor gewaarschuwd voor de periode tot eind augustus. De waarschuwing houdt in dat je niet harder vaart dan 14 knopen, geen punt voor ons, en uitkijk houdt om te voorkomen dat je er tegen aan vaart.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image