Cayo Grenada

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 14 Feb 2011 14:17
20:37.40N 78:15.10W
 
Cayo Grenada 14-2-2011
 
Het kan hier ook waaien. Een grote zwarte wolk op een paar mijl afstand die alle lucht schijnt aan te zuigen. Het hield op bij een windkracht 6, goed te doen, zeker als je achter een eilandje ligt. Daar zijn er hier veel van. Echter niet alle eilandjes lenen zich om er achter te gaan liggen, veel zijn omgeven door zoveel koraal dat je er niet bij kunt komen. Maar we hebben met behulp van de gids wel weer een mooi plekje gevonden. Rondom omgeven door mangrove. Wijs geworden blijven we wat verder uit de buurt van die begroeiing, om niet weer als voedsel voor de beestjes te dienen. Zoals in de gids staat: they are waiting for you.
 
De eerste nacht in de verlatenheid kon ik de slaap niet goed vatten. Je ligt te luisteren, maar door de herrie van wind en windmolen hoor je geen andere geluiden. Hele volkstammen kunnen aan boord komen zonder dat je het merkt. Wim heeft noooit ergens last van last, die ligt lekker te ronken.
Deze nacht ging het al een stuk beter. De omgevende eilandjes liggen wat dichterbij, er scharrelt een vissersboot rond en we kijken op een streepje rif, waar een reiger, een aalscholver en meeuwen uitrusten. En, binnen doe je het licht aan en je bent in je vertrouwde huis.