Aguete +video begin

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Wed 2 Sep 2009 20:49
42:22.57N 08:44.09W
Vertoeven al weer 2 dagen in de Ria Ponteverda. De tweede nacht in een afgelegen baaitje geankerd, heerlijk beschut, eerst omringd door Spaanse moterbootjes en een paar zeilboten. Naarmate het donkerder werd vertrokken deze allemaal, dan lig je heerlijk rustig in je eentje, maar ook wat minder vertrouwd dan als je nog een buur hebt. Toen het eenmaal goed donker werd kregen we wel weer buren: vissersbootjes die hun krabbenkorven uitzetten en hele netten spanden. Het lukte me niet echt om duidelijk te maken dat ik die niet over mijn ankerketting wilde hebben: ze gingen er (terecht?) vanuit dat wij in hun visgebied lagen. Ik maakte me toch wat zorgen over het ophalen van het anker. Een ander optie dan rustig afwachten was er niet, dus toch maar slapen. 's Nachts er een paar keer uit, vissers waren regelmatig nog korven aan het legen en opnieuw aan het uitzetten. 's Ochtends was alles weg: geen enkel probleem. Vannacht toch maar slapen in een haventje: idyllisch plekje in een klein dorpje: Aguete.
Er staan nu op travelpodcom nu een paar video's van het begin van de reis, als het goed is te bereiken via deze link: