Bahama's Little Grand Cay

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Mon 2 Apr 2012 16:03
27:13.15N 78:19.45W

Little Grand Cay, Bahama’s, 2 April 2012


Na twee anker plekjes, zo absoluut stil, dat je je afvraagt “wat hoorden we dan in Frt Lauderdale, het was daar toch ook stil?”, zijn we nu aangekomen in Little Grand Cay. Een klein vissersplaatsje/eilandje/haventje. Op de kade huisjes in pasteltinten, Rosie’s Place, waar je heerlijke conch schijnt te kunnen eten, een bar:  Jollie’s Bar en Aquarium, een houten optrekje op het water beschilderd met blauwe golven en vissen. Wouw, wat een schilderachtig plekje.

Het was ook te mooi om waar te zijn. Aan het eind van de middag werd de haven volledig overgenomen door de grote Amerikaanse vissersboten met hoge “tonijn spot” torens en 10 hengels of meer, radio’s en gekleurde lichten in en om de boot . Om vijf uur ging Jolly’s  Bar open en ging de muziek aan op vol vermogen tot twee uur ’s nachts. Na een jaar Amerika, waar je zelden een harde radio hoort en waar alles erop gericht lijkt om een ander geen overlast te geven, waren we even vergeten hoe het op zoveel andere plekken is.


In 2004 heeft een hurricane huisgehouden en dat is nog goed te zien. Dichtgespijkerde, verlaten (2e?) huizen, een inham met een dood mangroven bos. Een triest gezicht, samen met de armoede, die goed zichtbaar is. Broodmagere honden aan de ketting, vervallen huizen. Het is ook niet duidelijk waar de mensen van moeten leven. Die paar vissersboten?, die paar toeristen die hier komen?

De paar weggetjes zijn fietspad breed en een paar mensen hebben een golfkarretje, begeeft die het, dan blijft hij uitgekleed ergens staan, zoals ook de koelkast en de afgedankte boot.

Op zondag gaat men mooi uitgedost naar een schattig beschilderd kerkje, dat  erg Zuid Amerikaans aandoet. Nu snappen we ook wanneer die rood en roze en gouden schoenen met enorm hoge hakken en plateau-zolen, waar we ons in het winkeltje over verbaasd hebben, gedragen worden. Toen de kerk uitging, kwamen we dezelfde mensen weer tegen, nu op slippertjes en de mooie schoenen in de hand, heel verstandig.


Bij de foto's


Nog een staartje Ft. Lauderdale: St. Patricks Day en de voorliefde van de Amerikanen voor wapens: een rijtje tijdschriften bij de boekhandel Barne's en Noble.


Beelden van Little Grand Cay: het melkwitte water, het schattige kerkje, de gekleurde huisjes en een bijna gelukte foto van de kindertjes.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image