Stuart

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Wed 25 May 2011 02:41

27:11.86N 80:15.70W

 

Stuart, Florida, 24 mei 2011,

 

Om bij de ankerplek van de Sunset Bay Marina te komen, moesten we een stuk de St. Lucie River opvaren. We beginnen blijkbaar een beetje uit het dure gebied (opluchting) te raken. Voor de mooring betalen we hier 15 dollar en daarvoor kunnen we gebruik maken van alle havenfaciliteiten, inclusief de haven-fietsen.

Het is een heerlijk rustig plekje. Er liggen aardig wat boten, maar de meeste zijn onbemand. Er is een vast groepje dolfijnen, dat tussen de boten jaagt. Eén is te herkennen aan een zwaar gehavende rugvin. We waren verbaasd dat dolfijnen zover de rivier op zwemmen.

De fietsen zijn een uitkomst. Het is erg leuk om te fietsen. Rustige wijken met lage houten huizen, grote tuinen, waar niet veel aan gedaan wordt. Eekhoorntjes huppelen voor je uit en een landschildpad komt in de berm grasjes eten. Verder zagen we een gordeldier, toegegeven, wel een erg platte.

We zijn hier weer langer blijven hangen dan we van plan waren. Alle 3 de computers zijn kapot. Van de één hebben een aantal letters het begeven en de filmpjes lopen vast, dus even geen video’s meer, de ander wil niet meer opstarten en van de 3e is de batterij kapot.

De koelwaterpomp van de motor lekt en vindt dan maar eens een Volvo dealer.

Het is een raadsel waar mensen hun computer kopen, want wij hebben geen winkel kunnen vinden en vouwfietsen zijn niet in trek. Fietsers komen we ook nauwelijks tegen. Gary heeft de pomp van de motor vernieuwd, een vlotte prater.

We krijgen regelmatig de opmerking over “oppervlakkige” Amerikanen. Kan wel zijn, zo nauw zijn de contacten nog niet geweest, maar we kunnen niet anders zeggen dan dat de mensen bijzonder aardig zijn en tijd uittrekken om je te helpen. Het is gewoon een goed begin van de dag als je een “save trip” gewenst wordt (of iets anders aardigs).

 

Foto’s:

Eén van de  kolossale huizen

Slepertje (de eerste) met op de achtergrond enorme gazen kooien tegen insecten, dat belooft nog wat

Landschildpad

Roodkop specht

Prachtige brandweerwagens, deze groen, meestal rood. Goed voor het imago van de brandweermannen, ze rijden er ook “show” mee.

Voorzichtig, manatee’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image