Isla Mujeres, nog net

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Fri 22 Apr 2011 14:46

Isla Mujeres, México, 22 april 2011

Dan nu toch eindelijk een foto van een afgeladen toeristen boot. Vaak met keiharde muziek en dansend op het voordek. We zijn er onderhand aan gewend, beginnen het zelfs wel een leuk gezicht te vinden.

Maandag wordt het rustiger weer en  Zuidoosten wind. Tot die tijd gaan we nog voor een paar dagen een stukje naar het noorden, naar Isla Contoy. Een onbewoond vogeleiland. We gaan buitenom, want binnendoor zijn er te veel onoverzichtelijke ondiepe stukken.

De inkopen zijn gedaan, nog water innemen en uitklaren en dan kunnen we weg.

Vanuit Isla Contoy gaan we maandag in één keer door naar Key West, Florida, 2-3 dagen varen, afhankelijk van het aantal knopen stroom dat we mee hebben.

Foto:

“En vrienden, denk eraan dat deze creaturen makkelijker te hanteren zijn, als je de tankkraan dichtgedraaid hebt”.

Het onderwaterleven blijft een factor om rekening mee te houden, als dat al kan. We hebben net een boek gelezen over een gezin van, met opstapper mee, 6 personen, die 38 dagen in een lek reddingsvlot en later in de dinghy rondgedobberd hebben, levend van rauwe vis en schildpad. Door stank van drogend vlees en de mensen zelf (pas 4 dagen nadat ze gered werden, kregen ze de zoutlaag van hun lijf gespoeld) hadden ze voortdurend  haaien rond de boot. Hun 13 meter houten kotter was gezonken na een aanval van een stel orka’s.

Toen ze in hun reddingsvlot nog zaten bij te komen van de schrik, was er van de orka’s al geen spoor meer te bekennen.

JPEG image

JPEG image