Opnieuw Cayo Largo

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 22 Mar 2011 01:05
21:37.34N 81:33.86W
 
Cuba, Cayo Largo, maandag 21 maart 2011
 
Afgelopen zaterdag hebben wij het eilandje Cayo Rosario verlaten. Nadat de wind in de loop van de middag gaat liggen en we dus rustig voor anker kunnen gaan, steekt 's avonds telkens weer een harde oosten wind op en dat slaapt erg onrustig met die golven. Een keer lagen we zo ongunstig dat we midden in de nacht moesten verkassen om meer in de luwte van het eiland voor anker te kunnen gaan. Vanuit Cayo Rosario zijn we deels scherp aan de wind en deels op de motor met tegenwind teruggevaren naar het 26 mijl oostelijk gelegen Cayo Largo, waar we al eerder waren geweest. Het is hier immers goed toeven op dit paradijselijk eiland met zijn witte stranden en een eldorado om te duiken en te snorkelen. We vullen de dagen met dagtochtjes met de boot, onder andere om te snorkelen bij het nabijgelegen rif; schetterend al die kleurrijke vissen tussen het prachtige koraal. Verder luieren, lezen en genieten van de Cuba Libre (rum-cola),
 
We hebben plannen gemaakt om de laatste paar dagen met Bart en Leonie op het vaste land van Cuba door te brengen. Maar er zijn aan de zuidkust van Cuba ten noorden van Cayo Largo geen havens waar we de boot lang kunnen laten liggen. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan, dus nemen we de luchttaxi. Dat zijn kleine vliegtuigen die heen en weer vliegen van Cayo Largo naar Havana; overigens de enige manier om op dit eiland te komen. Woensdagochtend vliegen we naar Havana en huren daar een auto om vervolgens het land in te trekken. Een van onze bestemmingen is het Valle de Vinales, een van de mooiste gebieden in het westen van Cuba. Tussen Havana en Vinales hopen we veel mooie plekjes te kunnen bezoeken. Onze tocht eindigt op zondag 27 maart wanneer Bart en Leonie weer terugvliegen naar Nederland. Wim en Mathilde blijven nog een paar dagen in Havana, want ze hebben daar bij de Zwitserse Ambassade op maandag 28 maart een afspraak om hun visum voor de V.S. te regelen. Die procedure kost twee tot drie dagen, een heel gedoe. Dan vliegen ze weer terug naar Cayo Largo en stappen ze weer op hun boot om hun reis te vervolgen. Tot die tijd dus geen berichten meer van ons via de blog.