Arrabida kort bericht

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sun 27 Sep 2009 07:00
8:28.65N 08:58.75W
Even een kort berichtje: de internettoegang blijft wat lastig in Portugal. De meeste havens beschikken wel over een Wifi verbinding, maar die werkt toch vaak maar zeer gebrekkig. Ondanks de hoge prijzen (40 euro per nacht, 12 euro voor gebruik wasmachine en droger) en megajachten die we hier tegenkomen. Maar die jachten doen waarschijnlijk niet moeilijk over het gebruik van hun satellietverbinding. De beelden komen nog.
 
Inmiddels via Sesimbra (hoef je niet naar toe) in Portinho de Arrabida aangekomen. Na een slalom tussen de zandbanken. Mathilde aan het stuur, ik binnen achter de plotter het aantal graden naar bakboord en stuurboord aan het doorgeven. Volgens de pilot is dit één van de mooiste ankerplekken van Portugal en voor ons is het zeker de mooiste waar we tot nu toe gelegen hebben. Begroeide rotswanden rondom, enkele fraaie huizen, wat strandtentjes op een zandstrandje, op de juiste plaats een uit het water omhoogstekende rots, helder water, prima ankergrond. Mathilde riep uit: hier blijven we voorlopig. De volgende ochtend vol verwachting ons hoofd buiten het luik gestoken: 20 meter zicht door de zeer dichte mist. Duurde een paar uur, daarna werd het weer mooi. 's Ochtends is er weinig wind, in de loop van de middag steekt de Nortada op, een harde valwind die van de bergen komt. In de loop van de avond wordt het weer rustiger.
 
We gaan hierna waarschijnlijk naar Sines, steeds wat dichter naar de Algarve.