Key West

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Fri 29 Apr 2011 01:53
24:34.408W 81:48.272N
 
Key West 28-4-2011
 
Gisteren om 6.00 uur lieten we ons anker vallen in één van de baaien bij Key West. We moesten ons telefonisch melden en kregen het verzoek de volgende dag bij de luchthaven in te klaren. En al de verse producten mee te brengen. Mathilde heeft de halve avond nog staan koken om onze heerlijk tomaten, paprika's, kool, aardappelen en kalkoen van de vernietiging te redden. Vervolgens lang geslapen om de gemiste uren in te halen.
 
Vandaag op ons gemak naar het vliegveld getogen, met de sla, de knoflook en de rest van de kool. Blijkt Key West best een groot eiland te zijn: een uur met de bus heen naar het vliegveld en ook weer een uur terug. Inklaren verliep zeer soepel en we hebben nu een cruising permit voor de VS en kunnen het inklaren in de meeste gevallen telefonisch af handelen. Het was nog even spannend of we dat permit wel zouden krijgen: onze Cuba gang leek problemen op te leveren (mag volgens het embargo niet), onze redding was dat we niet rechtstreeks uit Cuba kwamen maar eerst Mexico nog aangedaan hadden. Met premit, maar zonder groenten, teruggekeerd naar de Lonely Planet.
 
We vinden het alletwee erg fijn om in de Verenigde Staten te zijn. Een prettige sfeer en niet meer zichtbaar als vreemdeling.